Mr Richard Parker

Mr. Richard Parker is een samenwerking tussen de bekende fluitist, producer en componist Chris Hinze & Coen Molenaar: toetsenist, componist en producer. Molenaar speelt o.a. in de band van Jan Akkerman en is succesvol met zijn eigen band Tristan. Het afgelopen jaar domineerde Tristan o.a. de UK Soul Charts. In 2017-2018 gaat Mr. Richard Parker de Nederlandse theaters in.

Voor ons was de tijger en de jongen in de film “Life of Pi” het symbool van “Never give up”, en dat is ook het symbool voor de situatie waar de mensheid nu in verkeert…Een wereld met zo veel rampen, zo veel oorlogen en zo veel vluchtelingen, een wereld waar enerzijds qua ”environment” zo veel in kapot gemaakt wordt, maar anderzijds zoveel prachtige mensen wonen die zich hier met man en macht tegen verzetten. …..”there is hope on the road of Hope” …. “Mr. Richard Parker” staat dan ook voor “hope” & “adventure”.

WIE ZIJN “MR. RICHARD PARKER”
De samenwerking tussen Chris Hinze en Coen Molenaar resulteerde vorig jaar in een groep onder de naam Mr. Richard Parker. De twee leden werken al samen sinds begin 2002 , en dagen elkaar nog steeds uit met nieuwe muzikale ideeën . Al werkend in Chris zijn studio op Ibiza kreeg de sound voor deze nieuwe groep steeds meer vorm. Bij audities liepen ze bij toeval tegen zangeres Maya Lisa aan ;

Maya Lisa studeerde aan conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Haar aangeboren enthousiasme en open mind bleken een gouden combinatie met haar unieke maar toegankelijke geluid. Ze kijkt, leert en neemt mee. ‘In alles zit een kracht, een inspiratie’. Dit maakt dat zij, ondanks haar jonge leeftijd al verrassend veel ervaring heeft als professioneel zangeres. Zo deelde ze het podium met bijvoorbeeld Jamal Thomas, heeft haar eigen zangschool, en is druk bezig met haar eigen eerste solo cd.

Samenwerkingen met muzikanten als Coen Molenaar en Chris Hinze dagen haar uit als songwriter. Het resultaat van deze samensmelting van jong en oud ( drie generaties) is de voorstelling ‘Road of Hope’ .

Aangegrepen, zoals wij allemaal, door de huidige ontwikkelingen rond de vluchtelingen uit het Midden Oosten kwam de titel als vanzelf. De “ road of hope” doet wel heel letterlijk aan hun vlucht uit hun vaderland denken , maar op hetzelfde moment kan iedereen zich vinden in een zoektocht naar een beter en gelukkiger leven .

Op deze manier is de ”Road of hope” van Mr Richard Parker een voorstelling , opgedragen aan alle mensen , waar ook ter wereld , die zoeken, vluchten en hopen op een gelukkiger leven .

Line-up : Maya Lisa – Vocals
Chris Hinze- Fluit
Coen Molenaar- Piano/ programming
Frank Wardenier – Drums / Percussie
Eva van de Poll- Cello

Perspromo : Peter Funcke
Radio promo: Pim vd Kolk
Label : Isolde Records
Distributie : Heartselling
Geluid: Ko-Sound, Rene Kuipers
Licht: Toss Levi

Web : www.chrishinze.nl of isolderecords.nl
FB: Richard Parker FB

Promo film: Peter Boumans
Pers foto: Patricia Steur

De visuals worden verzorgd door: Fred Baaren
Impresariaat: Keytone
Arkenpark de Plashoeve 9A
(Baambrugse Zuwe 169) 3645 AG Vinkeveen
The Netherlands
phone: +31 - (0)294 - 290 832
Festivals/ Clubs : Monkeyman

(veranderingen voorbehouden)